Passar un dia a la ciutat de Barcelona buscant i gaudint dels ocells pot semblar una contradicció, un oxímoron, una bajanada, un sense sentit. Però heus aquí que moltes espècies d'ocells escullen la proximitat amb es humans que els hi fa més accessible l'aliment, un lloc on fer el niu i la supervivència en general, incloent en aquests avantatges l'accés potencial a parella.
Particularment, certs ocells exòtics com són els de la família dels lloros i encara d'altres, han trobat a les urbs modernes les condicions ideals per prosperar i reproduir-se. Ocells com: la Cotorreta de pit gris (Myiopsitta monachus), la Cotorra de kramer (Psittacula krameri), l'Aratinga mitrada (Psittacara mitratus), l'Aratinga nandai (Aratinga nenday), o l'Aratinga de cap blau (Thectocercus acuticaudatus) i també els, ara mateix, ubics i omnipresents becs de corall senegalesos (Estrilda astrild).
Desprès d'un dia de recerca pel parc de la Ciutadella i el de Les Glòries hem trobat tots menys l'Aratinga de cap blau. A part d'aquesta fauna exòtica també hi cap trobar molts ocells autòctons a la ciutat, tallarols de casquet i capnegres, gafarrons, caderneres, xoriguers, roquerols, pardals comuns i xarrecs, gralles, estornells, garses, esplugabous, cotxes fumades, cueretes, merles, pit rojos, mallerengues...
Cotorreta de pit gris
Aratinga nandai