divendres, 19 d’abril del 2019

ARRIBADES

De cop i volta, com aquells viatges organitzats en autobús per a guiris atrafegats, els ocells emigrants, que fins ara anaven apareixent a comptagotes, s'aturen tots junts fent una parada massiva un bon dia del mes d'abril. A Esclet, una bosquina, un marge arbrat o fins i tot un racó de bardisses a mig cremar, són un bon lloc per trobar-se aturats aquests viatgers de "tot inclòs" i viatges en grup. Avui, a prop de la Vilabella i l'ermita de Sant Vicenç, cinc cotxes cua-roges, tres mastegatatxes, un papamosques gris, quatre còlits grisos, dos bitxacs rogencs, cueretes grogues, arpella vulgar, esparver cendrós, mosquiter xiulaire, la primera guatlla i una cigonya negre... i els que no hauré vist!
Ja hi són de fa uns dies els rossinyols cantant a tot drap, els cucuts, els milans negres incubant als seus nius. Han d'anar arribant els falcons mostatxuts i els aligots vespers. Ara tot és pressa i frisança, ganes d'arribar i estades de "Bed and breakfast" per tornar a marxar fins a la destinació. També les papallones, les migradores dels cards, s'han arraulit avui aquí en bon nombre provinents segurament de l'altre cantó del Mediterrani. Aquesta primavera que pintava tan lenta, sembla que comença a animar-se!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar els teus comentaris sobre els posts publicats

PARDALEJANT PER LES TERRES DE PONENT

Recuperar la il·lusió per l'exploració i el descobriment, la simple possibilitat de veure animals que tenia mitificats per inaccessibles...