dimarts, 6 de setembre de 2016

BATALLA AÈRIA. 30 d'agost de 2016

Avui és dia de collita. A Esclet els tractors amb els seus remolcs i les recol·lectores van amunt i avall a tota velocitat des de ja fa uns dies. Els camps de blat de moro són a punt. Entre mig del trànsit passo pels coneguts camins secundaris amb el cotxe pensant que avui no és un bon dia per a fer observacions interessants: sembla ben bé un polígon industrial en hora punta. Quan arribo al prat d’Esclet aparco i començo a caminar. Són gairebé les sis de la tarda. Ben aviat veig un falcó mostatxut, perseguit i perseguint una colla de cornelles negres en una roda sense quarter. Algun gaig s’hi afegeix a la insídia. El mostatxut, molt més àgil però també més petit que les cornelles, no cella en la seva convicció de no abandonar el territori. Les seves ràtzies contínues acaben per cansar els còrvids.
Llavors segueixo uns metres pel camí i en travessar una riera el torno a trobar embardissat en una altra lluita. Aquesta vegada amb dos contrincants més potents i ben armats: dos falcons de la reina. Malgrat la diferencia de tamany i l’evident desavantatge, el mostatxut s’ha batut en persecucions amb els dos falcons com en una batalla aèria de la segona guerra mundial. El petit Spitfire del mostatxut contra els dos Focke-Wulf dels de la reina. Desprès d’unes quantes passades, els falcons de la reina han marxat plegats i el mostatxut els ha acabat d’escarnir en una breu persecució, tornant al seu estimat territori. Per als rapinyaires és important mantenir el territori en aquests dies que els juvenils de molts ocells estan fent els seus primers vols i són encara inexperts.

He tingut la sensació de viure un gran moment i gairebé em poso a aplaudir allà al mig del camp. Una batalla sensacional. Però més que una batalla ha estat un duel entre concertistes de guitarra: Paco de Lucia, John McLaughlin i Al Di Meola.